Vrijwillige verkoop

Content
Content

De Berg van Barmhartigheid maakt gebruik van openbare veilingen, hetzij op eigen initiatief indien de klant zijn lening niet terugbetaalt, hetzij op verzoek van haar klanten. In het laatste geval spreken we van een « vrijwillige »verkoop.

  • Als u, nadat u een lening hebt gekregen, uiteindelijk van mening verandert en uw waardevolle voorwerp niet meer wenst terug te nemen of de rente niet kunt terugbetalen, hebt u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze diensten om uw voorwerp te verkopen. Uw voorwerp zal ten minste één maand na de aanvang van uw lening op één van onze openbare veilingen te koop worden aangeboden. 
     

  • Indien u beslist om het voorwerp te koop aan te bieden, is het mogelijk om een minimumverkoopprijs vast te stellen waaronder het voorwerp niet kan worden verkocht en dit in overleg met één van onze deskundigen.
     

  • De verkoop van het voorwerp zal worden gebruikt voor de terugbetaling van het geleende bedrag, de intrest en de kosten. Als er winst is (verkoopbonus), vloeit die volledig naar u terug. 

Content

WAAROM ONZE DIENSTEN GEBRUIKEN OM UW WAARDEVOLLE VOORWERPEN TE VERKOPEN?

U profiteert van:

✔ Een dienst die toegankelijk is voor een breed scala van voorwerpen (bekijk de lijst hier) met een waarde variërend van 30 € tot meer dan 100.000 €. 

✔ De betrouwbaarheid van een openbare instelling: gratis en kwalitatief hoogstaande expertise. De schatters zijn elk expert op hun gebied, en handelen nauwkeurig en onpartijdig.  

✔ Aantrekkelijke tarieven: u profiteert van de voordelen van het openbare veilingsysteem tegen een voordelige prijs. U hoeft alleen de kosten voor de organisatie van de verkoop te betalen (verkoopkosten), die op slechts 10% zijn vastgesteld (deze kosten behoren tot de laagste op de markt). 

✔ Grote zichtbaarheid: gemiddeld vindt één op de twee verkopen ook plaats op het platform voor rechtstreekse onlineverkoop van Drouot.com

✔ Een reclamecampagne: elk van onze verkopen is het onderwerp van een reclamecampagne op sociale netwerken en eventueel in de pers, via het versturen van een nieuwsbrief/SMS, en/of elke andere techniek(en) die de zichtbaarheid van onze veilingen kan vergroten. 
 

Content

Enkele voorbeelden van voorwerpen die via onze veilingzaal zijn verkocht: