Solidariteit & thematische verkoop van 13 december 2022 om 13u

Content
Content

Op dinsdag 13 december, nodigt de Berg van Barmhartigheid u uit op haar veiling van schilderijen, fietsen, meubilair, verzamelobjecten en juwelen.

 

DE 2 VEILINGCATALOGI


Soort: solidariteitsveiling voor daklozen in Brussel
Loten : n°1 tot 39 en 45 tot 47
Bieden: ter plaatse, per telefoon, via aankooporder en LIVE op Drouot.com

       Soort: thematische verkoop
Loten : n°40 tot 44 en 48 tot 178
Bieden: ter plaatse, per telefoon, via aankooporder en LIVE op Drouot.com

       

 

HET DOEL VAN DEZE SOLIDARITEITSVEILING

Het doel is om de daklozen in Brussel te helpen. Alle winst van de verkoop van de loten n°1 tot 39 en 45 tot 47 gaat naar hen.

 Door een kunstwerk te kopen help je de burgervereniging BicyclEat om materiaal en voedsel te kopen om hun initiatief op lange termijn te financieren. Sinds enkele maanden bezorgen ze tot 200 warme maaltijden in bakjes en waterflessente per dag in Brussel.  

→ Meer informatie over BicyclEat hier.

 

OM DE TENTOONSTELLING VAN DE LOTEN TE ZIEN

Tentoonstellingen van de loten in de openbare verkoop zijn vrij toegankelijk voor het publiek van 9u30 tot 11u30 zonder voorafgaande afspraak (maximum 25 personen per keer).

 

VRAGEN OVER ÉÉN OF MEERDERE LOTEN

Indien u een vraag heeft over één of meerdere loten, neem dan gerust contact op met één van onze experten op 02/545 77 12.

 

REGISTREREN ALS POTENTIËLE KOPER

Om deel te nemen aan onze verkoop, hoeft u alleen maar:

 1. het formulier in te vullen en te ondertekenen en akkoord te gaan met onze verkoopsvoorwaarden en,
 2. een kopie van beide zijden van uw identiteitskaart te maken.
 3. Stuur dit naar ons per e-mail: administratie@bergvanbarmhartigheid.be of per fax (02/512 38 93) of per post naar ons adres.

Dit kan ook ter plaatse aan één van onze loketten gebeuren. Kijk hier voor onze openingstijden

 

OM TE BIEDEN OP DEZE VERKOOP

Zodra u akkoord bent gegaan met onze verkoopvoorwaarden en ons een kopie bezorgde van de hierboven gevraagde documenten, zijn er 4 manieren om bij deze thematische verkoop mee te bieden: 

 • In de veilingzaal: De veilingzaal is vrij toegankelijk voor het publiek zonder dat vooraf een zitplaats moet worden gereserveerd (voldoende capaciteit van 50 personen). U moet zich echter voor de verkoop inschrijven bij een van de loketten om een plaatje met een biedernummer te krijgen. Wanneer u biedt, zal dit plaatje u identificeren.
   
 • Telefoon: Het is mogelijk om aan te vragen dat men u opbelt om mee te bieden per telefoon voor één of meerdere loten. Dit kan ter plaatse (loket n°12), of door ons te contacteren per telefoon (02/512 81 83), per e-mail (veilingen@bergvanbarmhartigheid.be) of per fax (02/512 38 93) vóór 11 uur op de dag van de verkoop.
  Deze aanvraag dient in ieder geval het klantennummer, het telefoonnummer waarop u bereikbaar zult zijn, het nummer van het gewenste lot, de korte omschrijving en/of het gewicht te vermelden.
   
 • Aankooporder: Het is mogelijk een schriftelijk aankooporder voor één of meerdere loten achter te laten (het formulier is hier beschikbaar). Dit kan ter plaatse (loket n°12), of door contact met ons op te nemen per e-mail (veilingen@bergvanbarmhartigheid.be) of per fax (02/512 38 93) vóór 11 uur op de dag van de verkoop.
  Het aankooporder dient in ieder geval het klantnummer, het nummer van het gewenste lot, de korte omschrijving en/of het gewicht te vermelden, evenals het aangeboden bedrag exclusief de verkoopkosten.
  Opgelet: bij staking van stemmen tussen twee aankooporders wordt de aankooporder in aanmerking genomen die het eerst werd ontvangen.
   
 • Online: Het is tevens mogelijk om deel te nemen aan de verkopen via de site Drouot Digital. U dient zich dan voor 6 uur 's morgens van de dag van de verkoop te registreren via deze website. Er is geen extra commissie.

  Gekocht loten kunnen op verzoek per post (beveiligde levering) aan de klant worden toegezonden. De verzendkosten zijn voor rekening van de klant.

Opmerking: De Berg van Barmhartigheid draagt zo goed mogelijk zorg voor uw aankooporders en uw aanvragen om gecontacteerd te worden per telefoon. Onze instelling kan echter niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele ontbrekende vermeldingen of problemen met de communicatie. Zo kan de Berg van Barmhartigheid bijvoorbeeld niet verantwoordelijk worden gehouden voor fouten van de koper bij het vermelden van zijn klant- of telefoonnummer of zijn e-mailadres.

 

DOOR DEEL TE NEMEN AAN ONZE VERKOPEN, PROFITEERT U VAN

✔ Aantrekkelijke prijzen: de verkoop van elk lot wordt slechts met 20% verhoogd (inclusief eventuele rechten op wederverkoop). Onze verkoopkosten behoren tot de laagste op de markt.

✔ De betrouwbaarheid van een openbare instelling die werkt met deskundige veilingmeesters die expert ter zake zijn.

✔ En door u aankoop, help u immers ook de persoon die het pand binnenbracht om er de beste prijs voor te krijgen. De eventuele verkoopbonus wordt namelijk altijd integraal uitgekeerd aan de persoon die het pand binnenbracht.

 

 COVID-19 GELDENDE MAATREGELEN 

U vindt alle gedetailleerde instructies hier.