Nieuws

Onze veilingen hervat zullen worden op dinsdag 17/09. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.   

De catalogus is online!

Op dinsdag 13 december wordt op initiatief van de liefdadigheidsinstelling BicyclEat, vertegenwoordigd door Jean-Luc Moerman, in samenwerking met de Berg van Barmhartigheid van de Stad Brussel een "Solidariteitsveiling" georganiseerd.

Liefhebbers opgelet - op de veiling zullen uitzonderlijke loten aangeboden worden: prachtige juwelen, sublieme horloges, gouden vulpennen, enz. 

De catalogus is online!

Alle informatie over deze verkoop vindt je hier.

De Berg van Barmhartigheid neemt afscheid van Étienne Lambert die gedurende meer dan 10 jaar als Algemeen Directeur onze instelling geleid heeft. We zullen ons hem niet alleen herinneren als een gedreven man die talloze verbeteringsprojecten heeft uitgevoerd, maar vooral ook als iemand met een groot hart die begaan was met het sociaal welzijn van ons allen.🌹

Vanaf dinsdag 11 oktober 2022 zal onze dienst pandleningen elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) toegankelijk zijn tot 18u in plaats van tot 15u30. Het doel is eenvoudig: zoveel mogelijk mensen toegang geven tot onze leningen.

404 jaar geschiedenis - dat zijn ook de verhalen van duizenden families die door de eeuwen heen onze wegen hebben gekruist!

Onze enige ambitie? Iedereen toegang geven tot microkrediet!

Een fragment uit het artikel verschenen op VRT NWS: “In juni 2021 lag het uitgeleende bedrag op 21,5 miljoen euro. Dat is in één jaar tijd gestegen naar 24 miljoen euro, ongeveer twaalf procent extra. Ondertussen zet die trend zich door en verwachten we de kaap van de 25 miljoen euro te overschrijden, wat neerkomt op een enorme stijging met 16 procent vergeleken met juni vorig jaar.

Houdt u van beeldhouwen, schilderen, keramiek en/of fotografie? Deze tentoonstelling is iets voor u!

De Franstalige reportage van BX1 geeft u een goed overzicht: Earthworks, une exposition qui met la terre à l'honneur - BX1

Deze tentoonstelling wil vooroordelen over migratie ontkrachten. Deze werd gecreëerd door minderheden met een migratieachtergrond en de gastbevolking.

Hier zijn een paar voorbeelden van loten die deze maand zijn verkocht en waarvoor veel belangstelling was. Nogmaals bedankt aan alle bieders. ❤️
Door je aankoop, help je immers ook de persoon die het pand binnenbracht om er de beste prijs voor te krijgen. De verkoopbonus wordt namelijk altijd integraal uitgekeerd aan de persoon die het pand binnenbracht.

We zien een grote toestroom van nieuwe klanten. De media berichten hierover in de pers:

Het tijdschrift Humo heeft een artikel geschreven over ons aanbod van pandleningen op maat van iedereen, alsook onze activiteiten als veilinghuis. Steeds meer mensen wenden zich tot ons omdat ze moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, en ook omwille van de stijgende goudprijs. 

Hier zijn een paar voorbeelden van loten die vorige speciale verkoop van deze zaterdag 21 mei zijn verkocht en waarvoor veel belangstelling was. Nogmaals bedankt aan alle bieders. ❤️

Liefhebbers opgelet - op de veiling zullen uitzonderlijke loten aangeboden worden: prachtige juwelen, sublieme horloges, gouden vulpennen, enz. 

Opgelet: het dragen van een masker is verplicht. Geen reservatie nodig, geen limiet van het aantal toegelaten personen. Dit geldt zowel voor de tentoonstelling van de loten als voor de deelname aan de veiling.

Op vrijdagavond 29 april vond het eerste deel van de prijsuitreiking plaats tijdens de opening van de tentoonstelling « Be.NEXT » in de Freddy Thielemans tentoonstellingsruimte van de Berg van Barmhartigheid. Dit in het kader van het internationale hedendaagse juwelenevenement van de « Brussels Jewellery Week ». 

Het internationale evenement rond hedendaagse juwelen "Brussels Jewellery Week", waarvan de "Be.NEXT" tentoonstelling deel van uitmaakt, doet heel wat stof opwaaien in de media (cf. geschreven pers, webartikels, radio en sociale media).

Met de stijging van de goudprijs is een pandlening voor steeds meer Fransen interessant geworden. Franceinfo was geïnteresseerd in dit fenomeen en maakte een reportage die op 14 maart 2022 werd uitgezonden in het journaal van 13u op France 2. 
Dit verslag werd gemaakt bij het « Crédit Municipal » van Parijs, onze Franse tegenhanger.
Wij werken op een vergelijkbare manier. 

Onze diensten voor verpanding blijven geopend voor u tijdens de paasvakantie van maandag tot vrijdag, van 8u30 tot 15u30 (behalve op paasmaandag). 

Het hele team van de Berg van Barmhartigheid wenst u een vrolijk Pasen!

Gezien de stijging van de goudprijs in de afgelopen weken, om redenen die wij helaas kennen, lenen wij nu 22 €/g op 18 kt goud en 17 €/g op 14 kt goud.
 
Je wenst jouw voorwerp te verkopen en mee te genieten van de bekendheid van onze veilingzaal? Het zal alle kans hebben om verkocht te worden aan de goudprijs en zelfs voor meer als  bieders er een oogje op hebben.
 

Om ons arbeidersteam te versterken dat verantwoordelijk is voor het beheer van onze opslagplaats, en dat instaat voor het onderhoud van het gebouw, zijn wij momenteel op zoek naar een m/v/x: Arbeider (Niveau D).

Geïnteresseerd? Vind alle informatie hier.

Solliciteer vóór 31 maart 2022.