Nieuws

Splitsingen, herwaarderingen van panden of panden op zicht kunnen we niet aanbieden op donderdag 29 september, dinsdag 4 en woensdag 5 oktober wegens technisch onderhoud.

Bedankt voor uw begrip.

Onze veilingen hervat zullen worden met een speciale verkoop op zaterdag 17/09 gevolgd door een thematische verkoop op dinsdag 20/09. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.   

De catalogi zijn online beschikbaar op onze website.

Een fragment uit het artikel verschenen op VRT NWS: “In juni 2021 lag het uitgeleende bedrag op 21,5 miljoen euro. Dat is in één jaar tijd gestegen naar 24 miljoen euro, ongeveer twaalf procent extra. Ondertussen zet die trend zich door en verwachten we de kaap van de 25 miljoen euro te overschrijden, wat neerkomt op een enorme stijging met 16 procent vergeleken met juni vorig jaar.

Houdt u van beeldhouwen, schilderen, keramiek en/of fotografie? Deze tentoonstelling is iets voor u!

De Franstalige reportage van BX1 geeft u een goed overzicht: Earthworks, une exposition qui met la terre à l'honneur - BX1

Deze tentoonstelling wil vooroordelen over migratie ontkrachten. Deze werd gecreëerd door minderheden met een migratieachtergrond en de gastbevolking.

Onze kantoren zijn op de volgende 3 dagen uitzonderlijk gesloten wegens de Nationale Feestdag en Maria-Hemelvaart: donderdag 21 juli, vrijdag 22 juli en maandag 15 augustus.

Bedankt voor uw begrip.

Hier zijn een paar voorbeelden van loten die deze maand zijn verkocht en waarvoor veel belangstelling was. Nogmaals bedankt aan alle bieders. ❤️
Door je aankoop, help je immers ook de persoon die het pand binnenbracht om er de beste prijs voor te krijgen. De verkoopbonus wordt namelijk altijd integraal uitgekeerd aan de persoon die het pand binnenbracht.

Onze kantoren zijn deze vrijdag 17 juni uitzonderlijk gesloten.

Bedankt voor uw begrip.

We zien een grote toestroom van nieuwe klanten. De media berichten hierover in de pers:

Het tijdschrift Humo heeft een artikel geschreven over ons aanbod van pandleningen op maat van iedereen, alsook onze activiteiten als veilinghuis. Steeds meer mensen wenden zich tot ons omdat ze moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, en ook omwille van de stijgende goudprijs. 

Hier zijn een paar voorbeelden van loten die vorige speciale verkoop van deze zaterdag 21 mei zijn verkocht en waarvoor veel belangstelling was. Nogmaals bedankt aan alle bieders. ❤️

Liefhebbers opgelet - op de veiling zullen uitzonderlijke loten aangeboden worden: prachtige juwelen, sublieme horloges, gouden vulpennen, enz. 

Opgelet: het dragen van een masker is verplicht. Geen reservatie nodig, geen limiet van het aantal toegelaten personen. Dit geldt zowel voor de tentoonstelling van de loten als voor de deelname aan de veiling.

Op vrijdagavond 29 april vond het eerste deel van de prijsuitreiking plaats tijdens de opening van de tentoonstelling « Be.NEXT » in de Freddy Thielemans tentoonstellingsruimte van de Berg van Barmhartigheid. Dit in het kader van het internationale hedendaagse juwelenevenement van de « Brussels Jewellery Week ». 

Het internationale evenement rond hedendaagse juwelen "Brussels Jewellery Week", waarvan de "Be.NEXT" tentoonstelling deel van uitmaakt, doet heel wat stof opwaaien in de media (cf. geschreven pers, webartikels, radio en sociale media).

Met de stijging van de goudprijs is een pandlening voor steeds meer Fransen interessant geworden. Franceinfo was geïnteresseerd in dit fenomeen en maakte een reportage die op 14 maart 2022 werd uitgezonden in het journaal van 13u op France 2. 
Dit verslag werd gemaakt bij het « Crédit Municipal » van Parijs, onze Franse tegenhanger.
Wij werken op een vergelijkbare manier. 

Onze diensten voor verpanding blijven geopend voor u tijdens de paasvakantie van maandag tot vrijdag, van 8u30 tot 15u30 (behalve op paasmaandag). 

Het hele team van de Berg van Barmhartigheid wenst u een vrolijk Pasen!

Gezien de stijging van de goudprijs in de afgelopen weken, om redenen die wij helaas kennen, lenen wij nu 22 €/g op 18 kt goud en 17 €/g op 14 kt goud.
 
Je wenst jouw voorwerp te verkopen en mee te genieten van de bekendheid van onze veilingzaal? Het zal alle kans hebben om verkocht te worden aan de goudprijs en zelfs voor meer als  bieders er een oogje op hebben.
 

Om ons arbeidersteam te versterken dat verantwoordelijk is voor het beheer van onze opslagplaats, en dat instaat voor het onderhoud van het gebouw, zijn wij momenteel op zoek naar een m/v/x: Arbeider (Niveau D).

Geïnteresseerd? Vind alle informatie hier.

Solliciteer vóór 31 maart 2022.

Om redenen buiten onze wil om, wordt de normale juwelenverkoop, die gepland was voor dinsdag 15 maart, geannuleerd. Alle loten zullen worden opgenomen in de thematische verkoop van schilderijen, beeldhouwwerken en juwelen van 22 maart 2022.

Bedankt voor uw begrip.

Vingers die aan topsnelheid op de computermuis klikken, armen die verwoed de lucht in gaan,… Jullie waren talrijk aanwezig om mee te bieden tijdens onze speciale veiling van deze zaterdag, 12 februari. 

Bedankt voor jullie deelname! 💓