Nieuws

Liefhebbers opgelet - op de veiling zullen uitzonderlijke loten aangeboden worden: prachtige juwelen, sublieme horloges, gouden vulpennen, enz. 

Opgelet: het dragen van een masker is verplicht. Geen reservatie nodig, geen limiet van het aantal toegelaten personen. Dit geldt zowel voor de tentoonstelling van de loten als voor de deelname aan de veiling.

Op vrijdagavond 29 april vond het eerste deel van de prijsuitreiking plaats tijdens de opening van de tentoonstelling « Be.NEXT » in de Freddy Thielemans tentoonstellingsruimte van de Berg van Barmhartigheid. Dit in het kader van het internationale hedendaagse juwelenevenement van de « Brussels Jewellery Week ». 

Het internationale evenement rond hedendaagse juwelen "Brussels Jewellery Week", waarvan de "Be.NEXT" tentoonstelling deel van uitmaakt, doet heel wat stof opwaaien in de media (cf. geschreven pers, webartikels, radio en sociale media).

Met de stijging van de goudprijs is een pandlening voor steeds meer Fransen interessant geworden. Franceinfo was geïnteresseerd in dit fenomeen en maakte een reportage die op 14 maart 2022 werd uitgezonden in het journaal van 13u op France 2. 
Dit verslag werd gemaakt bij het « Crédit Municipal » van Parijs, onze Franse tegenhanger.
Wij werken op een vergelijkbare manier. 

Onze diensten voor verpanding blijven geopend voor u tijdens de paasvakantie van maandag tot vrijdag, van 8u30 tot 15u30 (behalve op paasmaandag). 

Het hele team van de Berg van Barmhartigheid wenst u een vrolijk Pasen!

Gezien de stijging van de goudprijs in de afgelopen weken, om redenen die wij helaas kennen, lenen wij nu 22 €/g op 18 kt goud en 17 €/g op 14 kt goud.
 
Je wenst jouw voorwerp te verkopen en mee te genieten van de bekendheid van onze veilingzaal? Het zal alle kans hebben om verkocht te worden aan de goudprijs en zelfs voor meer als  bieders er een oogje op hebben.
 

Om ons arbeidersteam te versterken dat verantwoordelijk is voor het beheer van onze opslagplaats, en dat instaat voor het onderhoud van het gebouw, zijn wij momenteel op zoek naar een m/v/x: Arbeider (Niveau D).

Geïnteresseerd? Vind alle informatie hier.

Solliciteer vóór 31 maart 2022.

Om redenen buiten onze wil om, wordt de normale juwelenverkoop, die gepland was voor dinsdag 15 maart, geannuleerd. Alle loten zullen worden opgenomen in de thematische verkoop van schilderijen, beeldhouwwerken en juwelen van 22 maart 2022.

Bedankt voor uw begrip.

Vingers die aan topsnelheid op de computermuis klikken, armen die verwoed de lucht in gaan,… Jullie waren talrijk aanwezig om mee te bieden tijdens onze speciale veiling van deze zaterdag, 12 februari. 

Bedankt voor jullie deelname! 💓

 

Op dinsdag 22 februari om 13u, nodigt de Berg van Barmhartigheid u uit op haar laatste veiling voor de krokusvakantie met o.a. juwelen, sieraden en numismatiek.
De verkoop wordt nadien hervat op dinsdag 8 maart 2022 om 13u met een thematische verkoop van wijnen en geestrijke dranken en juwelen.
 

Meer dan 97%!

We stellen alles in het werk opdat je geen enkele vervaldag van je lening zou missen. Bovendien kies je zelf hoe je wil gecontacteerd worden: via sms, brief of e-mail.
 

Deze vindt plaats op dinsdag 18 januari vanaf 13u.
Alle informatie vindt u hier.

Onze diensten voor verpanding blijven geopend voor u tijdens de kerstvakantie van maandag tot vrijdag, van 8u30 tot 15u30 (uitgezonderd de vrijdagen 24 en 31 december). 

Het hele team van de Berg van Barmhartigheid wenst u een vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar 2022!

Deze flessen vintage wijn voor verzamelaars, dit zakhorloge, deze halsketting met hanger, deze Cartier ringen en deze schilderijen hebben allemaal één ding gemeen: ze waren erg populair!  De prijzen rijzen de pan uit, tot wel 2 of zelfs 3 keer de beginprijs (details op de foto's)! De personen die deze panden bij ons binnenbrachten hadden dus een mooie verkoopbonus. 

Om redenen buiten onze wil om, wordt de normale juwelenverkoop, die gepland was voor dinsdag 30 november 2021, geannuleerd. Alle loten zullen worden opgenomen in de thematische verkoop van fietsen, meubels, verzamelobjecten en juwelen van 7 december 2021. 

Vanaf dinsdag 19 oktober vindt de tentoonstelling van de loten plaats op dinsdag tussen 9u30 en 11u30 (in plaats van 10 tot 12u). Zo heeft u wat meer tijd om te lunchen voor de start van de veiling om 13u.

Wij zijn verheugd u op de hoogte te brengen dat onze diensten voor leningen op pand opnieuw 30 minuten vroeger openen, telkens van maandag tot vrijdag (8u30 - 15u30). Dit biedt iets meer flexibiliteit aan zij die een waardevol voorwerp in pand willen geven vooraleer naar het werk te vertrekken.

Onze veilingen hervat zullen worden met een speciale verkoop op zaterdag 18/09 gevolgd door een thematische verkoop op dinsdag 21/09. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.   

De catalogi zijn online beschikbaar op onze website.