Français - Nederlands Mont-de-Piété

Actualités

déc. 8, 2016

Voorstelling Agenda 21


In juni 2016 heeft de Berg van Barmhartigheid besloten zich tot toe te treden de aanpak van Agenda 21, gedragen door de Stad Brussel. Op woensdag 7 december 2016 heeft hij zijn gedane groene werk voorgesteld maar ook de toekomstige plannen.

 

126 fotovoltaïsche panelen:

Iets langer dan een jaar geleden, heeft “Mijn tante” 126 fotovoltaïsche panelen op haar dak laten plaatsen.

Dankzij deze 126 fotovoltaïsche panelen heeft de Berg van Barmhartigheid 39 ton CO bespaard op 18 maanden tijd.

 

Kippen en compost:

 

In juni 2016 heeft “Mijn tante” 4 kippen verwelkomd in haar tuin. Deze dames Lucie, Ludovica, La Gariette en Hortense kunnen jaarlijks ongeveer 150 kg organisch afval verwerken. 4 kippen zullen zo de etensresten van de Berg van Barmhartigheid wegwerken, maar ook die van de school Catteau Horta die rechtover de Berg van Barmhartigheid gelegen is. De afvalberg zal als dusdanig gevoelig worden verminderd. De leerlingen van de school komen de kippen elke dinsdag en vrijdag voederen.

 

Insectenhotels en vogelnesten:

 

Nog steeds in de tuin van de Berg van Barmhartigheid, zijn meerdere insectenhotels geplaatst om zo een biodiversiteit te ontwikkelen. Zelfs de vogeltjes kunnen droog logeren in de nestjes die speciaal voor hen geplaatst werden.

 

Ecologisch beheer van de vijver:

 

De Berg van Barmhartigheid heeft een bassin in zijn tuin. Dit bassin is het oudste element gebouwd op de site omdat het dateert van de tijd van het Klooster van de Kapucijnen (1587). In deze vijver leven 3 vissen, Tom, Luc en X.

 

Om het water proper en doorschijnend te houden heeft ons eco- team waterslakken in het water geplaatst die het wier elimineren.

 

Elektrische fiets:

 

In plaats van de auto of de brommer te nemen om enkele verplaatsingen te doen in de buurt, beschikt de Berg van Barmhartigheid sinds september over een elektrische fiets die ter beschikking staat van het personeel om de missies te volbrengen.

 

Douche voor de fietsers:

 

Om de woon/ werk- verplaatsingen met de fiets te bevorderen, kent de Berg van Barmhartigheid een toelage van 0,22 ct toe per afgelegde kilometer met de fiets. Of het nu gaat om af te koelen of op te warmen na deze race, is een douche beschikbaar voor de dappere fietsers.

 

Plannen voor de toekomst

 

Bewust maken van recyclage van papier

 

Verdwijnen van de plastieken bekers van de waterautomaat

 

Collectieve bio aankopen

 

Dikke-truien dag

 

Laat maaien gebied

Vervangen van de handdroog- apparaten in de WC’s